kontaktní formulář
chci zaslat dotaz
Odběr novinek
Přihlásit k odběru
počítadlo přístupů
online: 0
dnes: 10
týden: 10
celkem: 216854

 

 

 

KONTAKTY

     Provozovatel:

    EP Agency, s.r.o.

Nová Ves pod Pleší 166

262 04 - Nová Ves pod Pleší

 

         IČ: 27159159

     Nejsme plátce DPH

              _____

        Výdejní místo:

Nejsme kamenný obchod!

 !!!Nelze platit hotovostí!!!

       EP Agency, s.r.o.

  Na Dlouhém lánu 459/59

        160 00 - Praha 6

     !!! Pouze po dohodě !!!

    ep.agency@yahoo.com

     Ing. Jiří Trávníček

     Tel: +420 723 752 443

     

 

    Zásilky k Vám dopraví:

 

 

          VÝDEJNÍ MÍSTA:

KH Vaječné skořápky jemně mleté 1kg

KH Vaječné skořápky jemně mleté 1kg
100% Natur
0% (0 hodnocení)
katalogové číslo: kh-VSKP10
záruka:12 měsíců
cena:89,00 CZK
89,00 CZK
popis
obrázky
parametry
soubory a odkazy
diskuze

KH Vaječné skořápky jemně mleté 1kg

Přirozená alternativa zaopatření vápníkem místo syrových kostí, nejen při BARFu

Sušené, jemně mleté vaječné skořápky, včetně podskořápkových blan. Vynikající zdroj přirozeného, velmi dobře využitelného vápníku, fosforu a stopových prvků.

 

  • Obsah minerálních látek - průměr v 1 kg:  Popeloviny - 88,7 %, Vápník - 35 %, Fosfor - 0,22 %, Sodík - 0,15 %, Draslík - 0,1 %, Hořčík - 0,41 %, Železo - 21 mg. 

 

  • Charakteristika:  Vaječné skořápky, které nabízíme, pocházejí od české firmy zabývající se zpracováním slepičích vajec pro potravinářský průmysl. Druhotnou surovinou jsou pak skořápky, které se tepelně ošetří proti zárodkům salmonelózy, usuší se a pomelou na jemnou moučku - a to včetně podskořápkové blány.

Vaječná skořápková blána je bohatým zdrojem kolagenu, glykosaminoglykanu a elastinu - látek nutných pro výživu kloubů. Tyto blány se v moučce projevují jako větší pružné kousky.  

Zažité pověry u mnohých chovatelů o špatné stravitelnosti skořápek psem,  jsou nesmyslné. Skořápky jsou přirozenou, přírodní surovinou, obdobně jako kosti. Pes je pro jejich trávení a využití vápníku z nich, velmi dobře přizpůsoben. Jeho žaludeční šťávy mají pH 2,5 což pro názornost odpovídá koncentrované kyselině sírové. Tak kyselé prostředí rozloží velmi snadno kosti, natož pak jemně mleté vaječné skořápky.  

  •  Možnosti použití:  Ne každý pes však chce, nebo může žrát kosti. Především u malých plemen, kde zkrmování kostí je problematické, se skořápky mohou stát výbornou alternativou právě za ně, jakožto přírodní a dobře stravitelný zdroj vápníku.

Jemně namleté skořápky z vajec se snadno obalují na syrové maso, nebo se lehce zapracují do mletého masa, konzerv, vlhkých příloh, nebo do olejem, či vývarem namacerovaných granulí. Neovlivňují chuť ani vůni krmiva a pes je bezezbytku sežere.

Doporučené dávkování:  Jeden gram mletých vaječných skořápek obsahuje 350 mg čistého vápníku. Průměrná denní potřeba vápníku psem je asi 70 - 90 mg / 1 kg jeho hmotnosti. Březí a kojící feny potřebují 180 - 200 mg / kg. Obdobně je to i u velmi aktivních psů, štěňat v růstu ( po odstavu ) - především pak u velkých a obřích plemen.

Malá a střední plemena v běžném denním režimu: 1 - 2 g moučky / 5 kg hmotnosti

Velká plemena a velmi aktivní psi:  2 - 3 g moučky / 5 kg hmotnosti

Březí a kojící feny: 3 - 4 g moučky / 5 kg hmotnosti

( 1 zarovnaná čajová lžička odpovídá asi 4 g naší moučky z vaječných skořápek )

Achatiny: dle potřeby, nebo stále dostupné v misce

    Krátkodobé, nebo nárazové předávkování vaječnými skořápkami zvířeti vůbec nijak neublíží. Nejde o minerální koncentrát, nebo medikament, ale o přirozenou surovinu a pes si z ní vezme jen tolik, kolik jeho organizmus potřebuje.

  • Skladování a spotřeba:  Moučku z vaječných skořápek skladujte dobře uzavřenou v PVC obalu a v suchu.

Spotřebujte nejlépe do 12 měsíců od zakoupení. Při správném skladování vydrží i několik let.

KH Vaječné skořápky jemně mleté 1kg
Hmotnost1kg g
Diskuze je prázdná.
přidat příspěvek do diskuze
X

Tento eshop používá cookies za účelem lepšího komfortu jeho používání. Nesouhlasím s použitím cookies na tomto e-shopu (zobrazí se prázdná stránka)

Rozumím
Nesouhlasím